מדי בוקר – כשאין חג או חופש, כמובן – הולכים אל בתי הספר בישראל יותר מ-1.7 מיליון ילדים. באופן טבעי הציפייה היא שכולם ישובו בריאים ושלמים לביתם בסוף יום הלימודים – אבל למרבה הצער ישנם גם מקרים של תאונות תלמידים, בין אם כאלה קלות ובין אם כאלה חמורות יותר. חשוב להדגיש שכל התלמידים במדינת ישראל, כמו גם הילדים המתחנכים בגנים העירוניים, מבוטחים בפוליסת תאונות אישיות, וכדאי להיות מודעים לתנאיה (ולקוות שלעולם לא נצטרך לממש אותה).
מתי ואיפה תקפה הפוליסה?
פוליסת הביטוח של התלמידים בארץ תקפה לא רק בזמן שהם בבית הספר (או בגן) אלא 24 שעות ביממה. למעשה, גם תלמידים שנפגעו בתאונה בחו"ל מכוסים ע"י פוליסה זו.
יחד עם זאת ישנם מקרים שבהם הפוליסה אינה תקפה. המקרים העיקריים הם כשהפגיעה בילד היא כתוצאה מפעולת טרור או מלחמה, עקב תאונת דרכים או בשל רשלנות רפואית, וכן כשמדובר במחלה.
מהם הפיצויים בגין תאונות של תלמידים?
במקרה של תלמיד שנפגע בתאונה והפך נכה, הפיצוי הוא בגובה 34,000 ₪ לכל 10 אחוזי נכות, וכך למשל בעבור 100% נכות סכום הפיצוי הינו 340,000 ₪. בנוסף ישנו רכיב שנקרא "מענק חומרה", ובתנאים מסוימים הוא מוסיף לפיצוי עוד 50% – ובסך הכל הסכום המקסימלי הינו 510,000 ₪.
במקרה של תאונות תלמידים שמובילות להיעדרות מהלימודים ולאי-כושר לתקופה של יותר מ-21 יום ברציפות, ישולם סכום של 85 ₪ ליום עד לתקופה של חצי שנה לכל היותר. אם הילד שנפגע מאושפז, התשלום יהיה 128 ₪ ליום, וזאת החל מהיום ה-6 לאשפוז.
בחלק מהמקרים תלמיד שנפגע בתאונה זקוק לאמצעי עזר רפואיים, ובמקרים אלה ההוצאות הרפואיות שלא משולמות ע"י קופת החולים ישולמו ע"י הביטוח – לפרק זמן של עד חצי שנה.
במקרה של חלילה מוות סכום הפיצוי הוא 130,000 ₪.
האם ישנה התיישנות בתביעות בגין תאונות ילדים?
כן. ניתן להגיש תביעה בגין תאונות תלמידים רק עד שהילד שנפגע מגיע לגיל 21. בכל מקרה מומלץ לשמור באופן מסודר את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, את כל הקבלות בגין ההוצאות הרפואיות, להחתים את הגננת או המנהלת על טופס תביעה ובמידת הצורך גם להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום זה.